Voorkant verslag maken

Voorkant verslag maken

Een voorkant verslag maken kan vele mensen kopzorgen geven. Want hoe doe je dat nu? Ten eerste kan het zijn dat je verslag een manuscript is en dat je uitgever of klant een bepaald format volgens een bepaalde beroepscode wil hebben. Zoek die op en volg die dan! Als je hier geen last van hebt, dan heb je in een voorkant verslag maken helemaal de vrije hand. Je kunt dan al je creativiteit kwijt in het voorkant verslag maken. Gebruik eventueel sierletters of origami-elementen – het mag allemaal!

Toch zijn er ook dan belangrijke dingen waar je aan moet denken.

Voorkant verslag maken

Titel

Een voorkant verslag maken betekent dat je moet bedenken wat de titel van je verslag moet zijn. De titel van je verslag moet ‘de kleinste samenvatting’ zijn van je verslag: waar gaat het over? Verder is het van belang dat je de titel zo kiest, dat hij mensen uitnodigt om je verslag te gaan lezen. Bedenk dus een beetje een spannende titel bij het maken van een voorkant verslag.

Vormgeving

Het leukste werk bij een voorkant verslag maken is de vormgeving, want je mag meestal helemaal zelf uitkiezen of je er een foto, tekening of afbeelding op plaatst. Veel plezier!