Persoonlijk verslag maken

Persoonlijk verslag maken

Persoonlijk verslag makenEen persoonlijk verslag maken is misschien wel de meest krachtige mogelijkheid die er is om de wereld kennis te laten maken met wat in uw hart leeft. Er zijn talloze verslagen te vinden op het internet over allerlei artikelen, muziek, boeken en producten. Maar niets is meer overtuigend dan een persoonlijk verslag maken van uw eigen bevindingen daarover.

Hierbij een aantal tips die u kunnen helpen met een persoonlijk verslag maken.

Kern

Het belangrijke van een persoonlijk verslag is dat u dicht bij uzelf blijft en niet afwijkt van de kern. En de kern is niet wat anderen van u verwachten dat u schrijft, maar het verhaal vooral van uzelf te laten zijn. Een persoonlijk verslag maken vraagt van u kennis hoe u uw gevoelens en gedachten vertolkt naar de lezers. Een persoonlijk verslag maken moet dus op een heldere wijze uw boodschap communiceren naar de lezer, iets wat volgens onze lezer Sander Jonen vaak moeilijker is dan we denken omdat wij zelf natuurlijk helemaal in de materie zitten, terwijl de lezer vaak van nul moet starten om de inhoud van ons verslag te ontdekken. Hou dat dus zeker in je gedachten bij het schrijven, en maak de kern absoluut duidelijk.

Samenvatting en conclusies

Wijk niet af van de kern van uw verhaal! Probeer in zo weinig mogelijk woorden toch veel te zeggen. Mensen lezen vaak liever een samenvatting dan een uitgebreid verslag. In een persoonlijk verslag mogen best conclusies getrokken worden. Geef gerust uw eigen mening ergens over.