Een pop verslag maken.

Een pop verslag maken.

Een pop verslag of te wel een persoonlijk ontwikkelings plan helpt je bij het verder ontwikkelen van je eigen competenties. Door een pop verslag maken zet je leerdoelen op, deze leerdoelen kan je onder verdelen in verschillende ontwikkelingscategoriƫn. Als je een pop verslag maken zet je eerst een probleem dat je verder wilt ontwikkelen op papier, daarbij ga je een doel stellen, en zet je acties op. Het beste is om je doelen niet te groot te maken, zodat ze haalbaar zijn.

Als je te grote doelen ga opstellen bij je pop verslag maken kan het voorkomen dat je het probleem niet oplost, maar juist groter maakt.

Een pop verslag maken kan je ook helpen bij je loopbaanontwikkeling en geestelijke ontwikkeling. Bij veel opleidingen is het verplicht om pop verslagen te maken – en ook bij heel wat persoonlijke ontwikkelingsplannen die bij je bijbaantje horen. En iedereen kan het leren, als je maar vaak genoeg oefent. Niet alleen tijdens opleiding, maar ook na je opleiding kan je gebruik blijven maken van het maken van popverslagen, als je dit blijft doen ben je altijd op de hoogte over hoe je ontwikkeling staat, en waar je tegen aan loopt.